Billettbestilling/påmelding

EKD-seminar: fellesdel + workshop: "Jus og økonomi for kunstnere og designere"

Kurs: «Jus og økonomi for kunstnere og designere»
Kursholder: Hans Marius Grasvold
Kursbeskrivelse:
1. Opphavsrett
2. Kontraktsrett innen de ulike kunstområdene (plate- og forlagskontrakter mm.)
3. Forhandlinger med utgivere, oppdragsgivere mm.
4. Arbeidsrett og rettigheter som oppdragstaker
5. Etablering av selskap/enkeltpersonforetak
6. Om forvaltning og tildeling av kollektive vederlagsmidler på ulike kunstområder, herunder hvilke organisasjoner man bør kjenne til/være medlem av.

Om kursholder:
Hans Marius Graasvold har praktisert som advokat i Oslo fra 2010. Han prosederer regelmessig for domstolene. Graasvold arbeider særlig innen områdene opphavsrett, medierett, arbeidsrett, personvern og forbrukerrettigheter. Han bistår fast en rekke organisasjoner, opphavsmenn og utøvende kunstnere innen kunst- og kulturfeltet. Han er også fast advokat for Den Norske Fagpresses Forening og Den Norske Fagpresses Redaktørforening.
Graasvold har tidligere arbeidet som underdirektør i Forbrukerrådet (2007-2010) og i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (2002-2007).
Han er medlem av Personvernnemnda (fra 2013) og Domeneklagenemnda (fra 2010). Han er tidligere medlem av Forsikringsskadenemnda (2007-2010) og Kultur- og kirkedepartementets TV-utvalg (2009).
Graasvold er brukt som foreleser, sensor og oppgaveskriver innen opphavsrett ved bl.a. UiO og som foredragsholder i ulike sammenhenger.
Utgivelser: «Norsk Skribentrett» (Universitetsforlaget 2006) sammen med Eirik Djønne og Jon Bing, «Pekeransvaret» (Complex 10/02)

Vi beklager, men påmelding til dette arrangementet er nå stengt.

Vennligstkontakt osshvis du ønsker å vite om det fortsatt er tilgjengelige plasser.